top of page
MATERIAL PER WEB PRIMAVERA MUSICAL VISTABELLA 2025 (2056 x 2056 px).png
The Delightful Pocket - vertical.jpg

THE DELIGHTFUL POCKET COMPANY

MATERIAL PER WEB PRIMAVERA MUSICAL VISTABELLA 2025 (2056 x 2056 px)2.png

A LA RECERCA DE LA CAMBRA D'AMBRE

Obres de H. Biber, G. P. Telemann, G. Finger, C. Bond, W. Romanus i J. H. Schmelzer per trompeta, oboè, violí, violoncel, tiorba i orgue.

La Cambra d’Ambre era la joia de la corona del Palau de Caterina I de Rússia, més endavant residència de la família imperial russa. Una luxosa habitació decorada amb tones d’ambre i d’or, confiscada i traslladada pels nazis a Königsberg durant la campanya russa i, finalment, desapareguda per sempre més – i molt probablement, destruïda – enmig de les innombrables catàstrofes que anunciaven la fi imminent de la Segona Guerra Mundial.

Originalment, la Sala va ser dissenyada per formar part del Palau de Charlottenburg, a Berlín, bastida per un conjunt d’artesans centreeuropeus encapçalats per l’escultor alemany Andreas Schlüter (1659 – 1714). Pocs anys després, però, Frederic Guillem I de Prússia la regalaria sencera al tsar Pere I el Gran com una forma més d’estrènyer relacions diplomàtiques entre dos imperis en creixement. Traslladada i ampliada a Sant Petersburg, allà esdevindria universament coneguda.

Andreas Schlüter hauria pogut conèixer en vida a tots els compositors que ocupen el repertori principal de The Delightful Pocket Company i que avui centren el programa d’aquest concert. De la mateixa manera, també la col·laboració entre els artesans de diferents regions d’Europa que van erigir la Sala d’Ambre ens pot fer pensar en les relacions personals i musicals entre reconeguts compositors del mateix període, sovint més estretes i quotidianes del que la curiosa mitificació musical que imposen els segles ens permet imaginar.

I per últim, ens queda el misteri: a la fi de la Segona Guerra Mundial no va quedar ni rastre de les valuoses peces d’ambre i or que decoraven els metres quadrats de l’habitació, fet que ha donat lloc a incomptables especulacions. Finalment, durant les últimes dècades del segle XX, paral·lelament a la consolidació del moviment historicista musical, se’n va fer una reconstrucció que va portar feina durant 24 anys.

 

Avui els presentem la nostra particular reconstrucció d’una Sala d’Ambre musical amb una selecció d’obres de cambra del barroc mitjà centreeuropeu. Música refinada i majestuosa d’artesans musicals del barroc com H. Biber, G. P. Telemann, G. Finger, C. Bond, W. Romanus o J. H. Schmelzer.

Programa musical

- G. Finger (1660 – 1730)

Sonata en Do Major

- H. I. von Biber (1644 – 1704)

Sonata

- G. Finger (1660 – 1730)

Sonata en Do Major

- J. H. Kapsberger (1580 – 1651)

Toccata IX i Passacaglia

– A. Corelli (1653 – 1713)

Sonata a Quattro, WoO 4

- G. P. Telemann (1681 – 1767)

Sonata en la menor, TWV 41:a3 

- D. Buxtehude (1637 – 1707)

Canzonetta BuxWV169 (orgue)

- C. Bond (1730 – 1790)

Concerto No. 1: Larguetto

- G. P. Telemann (1681 – 1767)

Conclusion en Re Major TWV 50:9

Sergi Marquillas, trompeta natural

Ivan Alcazo, oboè barroc

Anna Urpina, violí barroc

Jeremy Natasi, tiorba

Marc Díaz, orgue positiu

Inici 2021: Acerca de
The Delightful Pocket Company - Foto horitzontal.jpg

Qui son?

The Delighful Pocket Company és un conjunt de cambra format per orgue, trompeta i oboè; tres instruments reunits per tres músics que comparteixen la passió per la música de cambra, que aposten radicalment pel refinament de les seves interpretacions i a qui uneix el gust per donar a conèixer compositors i repertoris singulars partint d’una sonoritat tant genuïna com familiar.


Es tracta d’una formació amb uns orígens històrics i un repertori original específic, però que per la seva pròpia idiosincràsia i la incontrolable/contumaç personalitat dels seus membres, viu de la recerca constant de noves propostes artístiques a partir de dos eixos: d’una banda, la recerca i interpretació de música antiga amb instruments històrics i de l’altra, la recreació i les adaptacions pròpies de tot tipus de música.


Va ser fundat l'any 2020 i ha actuat en festivals com el Festival Internacional d'Orgue de Montserrat i el Festival Fringe de Torroella de Montgrí, Puissalicon (França) i altres festivals de la geografia catalana.


Durant la temporada 22-23 va ser seleccionat per formar part del catàleg de Joventuts Musicals com a grup emergent.

Contacte

El cicle està organitzat conjuntament per l'Ajuntament de La Secuita, l'Arquebisbat de Tarragona, la Parròquia del Sagrat Cor de  Vistabella amb el suport del Departament de Cultura i la Diputació de Tarragona

Plaça del Doctor Gaspà Blanch, s/n, 43765 Vistabella, Tarragona

625 948 253

¡Gracias por tu mensaje!

Segueix-nos a Instagram Instagram

bottom of page