top of page

sáb, 01 may

|

Vistabella

PMV2021 / "MAGNIFICAT" La figura de la Verge Maria, de l’època medieval al Barroc

MARTA MATHÉU, soprano JUAN DE LA RUBIA, orgue

ENTRADES ESGOTADES
Veure els altres concerts
PMV2021 / "MAGNIFICAT" La figura de la Verge Maria, de l’època medieval al Barroc
PMV2021 / "MAGNIFICAT" La figura de la Verge Maria, de l’època medieval al Barroc

Horari i lloc del concert

01 may 2021, 20:30

Vistabella, Plaça del Doctor Gaspà Blanch, s/n, 43765 Vistabella, Tarragona, España

Notes del programa

"MAGNIFICAT" La figura de la Verge Maria, de l’època medieval al Barroc

JUAN DE LA RUBIA, organista

Organista titular de la Basílica de la Sagrada Família, ha actuat als principals escenaris d’Europa, així com a l’Amèrica llatina i Àsia, amb una excel·lent acollida del públic i la crítica. Els darrers anys, la seva activitat concertística ha estat incessant, actuant a més de vint països i a escenaris com l’Auditorio Nacional de Música de Madrid, Palau de la Música Catalana, Konzerthaus de Berlin, Gewandhaus de Leipzig, Elbphilharmonie d’Hamburg, les catedrals de Colònia i Westminster (Londres), St. Sulpice de Paris, i el teatre Mariinsky i la Philharmonia de Sant Petersburg, entre d’altres.

Ha col·laborat amb Philippe Jaroussky, amb qui va enregistrar el CD “Sacred Cantatas” (Erato, 2016), disc nominat a un Premi Grammy el 2018. 

Després de començar els estudis musicals amb el seu pare i Ricardo Pitarch, es formà a València, Barcelona, Berlin, Toulouse i Roma, aconseguint fins a cinc Premis Extraordinaris en diferents especialitats. D’entre els seus mestres es troben Óscar Candendo, Wolfgang Seifen, Michel Bouvard i Montserrat Torrent, qui va suposar un gran suport durant la seva formació. Igualment ha rebut classes magistrals, entre d’altres, d’Olivier Latry i Ton Koopman. 

Juan de la Rubia és professor a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi. 

MARTA MATHÉU, soprano

Dotada d’un rotund sentit de la musicalitat i un inqüestionable domini del seu instrument, la soprano Marta Mathéu aborda amb naturalitat i solvència el repertori d’òpera, lied i oratori. En els últims anys està recollint els fruits d’una sòlida carrera, i rep elogis de procedències tan diverses com ho és el seu repertori. Són celebrades les seves interpretacions de Bach sota la direcció de Jordi Savall a diferents escenaris europeus (entre ells, la Philharmonie de París). Al concurs Tenor Viñas del Liceu va ser guardonada per les seves interpretacions de Mozart, i també aborda amb naturalitat diferents rols de Puccini, Rossini i Wagner.

Com a intèrpret de música espanyola, ha estat premiada la seva gravació en el paper protagonista (Francina) de la Cançó d’amor i de guerra de Rafael Martínez Valls, la primera completa des de la que va protagonitzar Montserrat Caballé l’any 1974. A més, manté una constant activitat liederística. En el camp simfònic i l’oratori, ha interpretat, entre moltes altres partitures, la Novena de Beethoven i la Segona de Mahler sota batutes com Gustavo Dudamel i Victor Pablo Pérez. Al llarg de la seva carrera, ha actuat també dirigida per Rinaldo Alessandrini, Antoni Ros Marbà, Neville Marriner i Fabio Biondi. 

Formada amb Ana Luisa Chova, Montserrat Caballé, Elena Obraztsova i Wolfram Rieger, ha cantat en alguns dels escenaris més destacats del món, incloent el Palau de la Música Catalana, el Teatro Real, el Liceu de Barcelona i la Philharmonie de París i el Concertgebouw d’Amsterdam. 

A més del Concurs Francesc Viñas, ha estat guardonada per Joventuts Musicals d’Espanya, i en els concursos internacionals Manuel Ausensi i Montserrat Caballé (Premi del públic). L’any 2011, l’Ajuntament de Tarragona li va atorgar el Diploma al Mèrit Cultural per la seva trajectòria internacional i la tasca d’ambaixadora de la seva ciutat natal.

Mathéu ha gravat per Alia Vox, KLASSIC, Brilliant, Naxos i Opus Art i és professora de Cant al Conservatori del Liceu des de l’any 2014.

Compra d'entrades

  • ENTRADA GENERAL

    Aquesta entrada és una taxa pública

    12,00 €
    Venta finalizada

Total

0,00 €

Comparteix el concert

Información del evento: Events
bottom of page