top of page

sáb, 07 may

|

Vistabella

PMV2022 / ENNÈAGON ENSEMBLE

M Ú S I C A S I L E N C I A D A ENNÈAGON neix l'any 2021 per iniciativa d'un conjunt de joves músics procedents de la demarcació de Tarragona formats en centres de renom i amb una dilatada experiència en orquestres i grups de cambra d'àmbit internacional.

Entrades esgotades
Veure els altres concerts
PMV2022 / ENNÈAGON ENSEMBLE
PMV2022 / ENNÈAGON ENSEMBLE

Horari i lloc del concert

07 may 2022, 20:30

Vistabella, Plaça del Doctor Gaspà Blanch, s/n, 43765 Vistabella, Tarragona, España

Notes del programa

M Ú S I C A  S I L E N C I A D A

Música que no sempre s'ha pogut lluir com realment mereix, unes obres que van molt lligades a una època i a un context històric en el qual es van compondre. Tant L. Farrenc com M. Oltra van estar coartats per un moment històric on la repressió, tant masclista, en el cas de Farrenc, com feixista en el cas d'Oltra, eren el pa de cada dia. Per tant, en aquest programa volem tornar a donar veu a una compositora i a un compositor que van estar silenciats durant una època de la

seva vida.

Aquestes dues obres, exemplifiquen la idiosincràcia d'aquesta formació poc usual on hi són presents una rica gamma de colors, textures i contrastos. Aquest caràcter defineix Ennèagon i per això creiem necessari compartir amb el públic aquestes dues obres que ho representen de forma magistral reunides en un mateix concert.

E N N È A G O N    E N S E M B L E

neix l'any 2021 per iniciativa d'un conjunt de joves músics procedents de la demarcació de Tarragona formats en centres de renom i amb una dilatada experiència en orquestres i grups de cambra tant d'àmbit nacional com internacional els quals comparteixen la necessitat i les ganes de crear una formació estable que aporti un nou enfocament musical al panorama cultural de la demarcació de Tarragona. Ennèagon és, doncs, un projecte d'alt nivell artístic amb el segell identificador del territori.

L’ensemble neix amb la intenció de crear una programació anual estable a les diferents sales i espais de casa nostra amb un clar objectiu: apropar la música al nostre públic aportant una visió propera, innovadora, fresca, creativa i de qualitat en cada un dels concerts programats.

Tot i que el repertori amb el que s’identifica és la música de cambra de gran format, amb una estabilitat en el nonet clàssic, l’ensemble s’obre des dels seus inicis a una flexibilitat que permeti dur a terme programes variats i poc usuals i explorar combinacions dins el mateix grup. Enneàgon es planteja, a més, com una formació oberta al territori i al nostre teixit cultural, amb la clara voluntat de col·laborar i crear vincles i lligams amb artistes de les nostres contrades de manera que esdevingui, així, un projecte ampli i interdisciplinar.

La sòlida proposta que presenta l'ensemble és possible gràcies a una precisa selecció d'instrumentistes amb un perfil molt característic i singular que recava en una maduresa artística assolida a través d'una dilatada experiència orquestral, cambrística i solística. Un perfil de músic que, tot i la joventut dels seus integrants, fa que la formació es fongui en els termes de qualitat i calidesa, tot partint d'un entorn musical amb bon ambient de treball, amistat, compromís i proactivitat amb el projecte.

MIGUEL ÁNGEL CASTILLO,  LAURA GENÉ, violins

ELENA MARTÍNEZ, viola

NICO COBO, violoncel

ANNA CRISTINA GRAU, contrabaix

CÈLIA SALAS, flauta

JAHEL QUERALT, oboè

ORIOL ESTIVILL, clarinet

GUILLEM SERRA, trompa

IGNASI CANDELAS, fagot

Els seus components s'han format en reconeguts centres com l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Conservatori Superior de Música del Liceu, Conservatorio Superior de Música de Aragón (CSMA), Conservatorio Superior de Música de Castilla y León (COSCYL), Musikene - Centro Superior de Música del País Vasco, Royal Conservatory of Antwerp, HfM Detmold, Royal College of Music (RCM) de Londres o el Conservatorium Van Amsterdam (CvA), entre altres. Així mateix, gran part dels membres de l'ensemble Ennèagon, a part d'ampliar els seus estudis realitzant màsters d'interpretació, s'han format en diversos camps realitzant màsters especialitzats en música antiga, en l'àmbit de la investigació musical, en el de la gestió cultural o, en la branca de la docència i la pedagogia.

D'altra banda, han estat membres en diferents orquestres joves com ara la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), Joven Orquesta Nacional de España (JONDE), Deutsche Skandinavische Jugend Philharmonie, Nederland Jonge Orkest (NJO), Schleswig-Holstein Musik Festival (SHMF), Pacific Music Festival (PMF) o l'European Union Youth Orchestra (EUYO) i, col·laboren en orquestres professionals d'àmbit nacional i internacional com ara l'Orquestra Simfònica Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), l'Oquestra Camera Musicae (OCM), la GIOrquestra, l'Orquesta de la Radio Televisión Española (RTVE), l'Orquestra de Castilla y León (OSCYL), d'Extremadura (OEX), de les Illes Balears (OSIB), Ciudad de Zaragoza, Euskadiko Orkestra, Oviedo Filharmonía, Bilbao Orkestra Sinfonikoa (BOS), Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (ONCA), Con Spirito Kammerorkest, Filarmonia Toscanini, Grafenegg Festival Academy Orchestra, Camerata Nordica, Haydn Philharmonie d’Eisenstadt, Spira Mirabilis, Murtra Ensemble o Malher Chamber Orchestra (MCO), entre

altres.

La música de cambra és un altre de les disciplines musicals que molts d'ells comparteixen, havent col·laborat o formant part de formacions cambrístiques com l’ensemble Locum Congregatio, Fantasia Quintet, Merian Trio, Quartet Quàrtic, Murtra Ensemble, Oreka Reed Quintet, Duo Fènix, Intercontinental Ensemble, Quintet Quatre+1, Bärhof Ensemble, Títeres Etcétera o l'Auró Quartet, entre altres.

Ennèagon compta, a més, amb la col·laboració i assessorament artístic i musical de Miquel Massana, director d’orquestra i pianista format al Conservatori Superior del Liceu, a l’ESMUC i a la Universtät für Musik und darstellende Kunst de Viena. Massana ha estat convidat per dirigir formacions com l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de Cambra de Menorca o l’Orquestra Camerata XXI i actualment és director musical de l’Orquestra de la Universitat Rovira i Virgili i director assistent de l’Orquestra jove d’Extremadura i de l’Orquestra Jove de la Generalitat Valenciana.

Compra d'entrades

  • ENTRADA GENERAL

    Aquesta entrada és una taxa pública

    15,00 €
    Venta finalizada

Total

0,00 €

Comparteix el concert

Información del evento: Events
bottom of page