sáb, 21 may

|

Vistabella

PMV2022 / LOCUS DESPERATUS

El 2013, després d’haver coincidit en altres projectes de música medieval, Pepe Luna, Meritxell Genís i Oriol Casadevall, engeguen l’ensemble de música medieval, Locus Desperatus. Sentì un gran romore: En aquesta ocasió, el grup ens proposa un repertori centrat en la música de Niccolò da Perugia

Entrades esgotades
Veure els altres concerts
PMV2022 / LOCUS DESPERATUS

Horari i lloc del concert

21 may, 20:30

Vistabella, Plaça del Doctor Gaspà Blanch, s/n, 43765 Vistabella, Tarragona, España

Notes del programa

Locus Desperatus

El 2013, després d’haver coincidit en altres projectes de música medieval, Pepe Luna, Meritxell Genís i Oriol Casadevall, engeguen l’ensemble de música medieval, Locus Desperatus.

El nom està inspirat en un terme codicològic, la ciència que estudia els manuscrits, i fa referència a un passatge sense esperança, un passatge desconegut pel lector. Per tal que la música medieval no continuï essent un locus desperatus, el grup té vocació divulgativa, sempre de la mà d’una ferma voluntat de fer una interpretació històricament veraç, des de l’ús dels instruments adequats fins a la transcripció del repertori.

Sentì un gran romore

En aquesta ocasió, el grup ens proposa un repertori centrat en la música de Niccolò da Perugia, un dels exponents més prolífics, juntament amb Francesco Landini, de la polifonia cultivada a Florència del segle XIV. Bon amic del poeta Franco Sacchetti, de qui va musicar moltes obres, i segurament poeta ell mateix, se’n conserven 41 composicions entre ballate, madrigals i cacce, i les conegudes “ballatae minimae” de text moralitzant.

Components:

‣ Laia Frigolé, veu

‣ Irene Mas, veu

‣ Meritxell Genís, mitja viola i arpa

‣ Pepe Luna, llaüt i percussió

‣ Oriol Casadevall, viola i llaüt

Compra d'entrades

Precio

Cant.

Total

  • ENTRADA GENERAL

    €15

    Aquesta entrada és una taxa pública

    €15

    Venta finalizada

Total

€0

Comparteix el concert