top of page
Jove Capella Reial de Catalunya ©Toni Peña rroya 01_edited.jpg
PROGRAMA MA NAISA DUO copy: Imagen

JOVE CAPELLA REIAL DE CATALUNYA

MISSA PRO DEFUNCTIS - CRISTÓBAL DE MORALES

PROGRAMA MA NAISA DUO copy: Texto
Jove Capella Reial de Catalunya ©Toni Peña rroya 02.jpeg
Vilamajo-Lluis-©-Toni-Penarroya-1.jpg

La Jove Capella Reial de Catalunya és una iniciativa de Jordi Savall i Lluís Vilamajó, amb la intenció de promocionar una nova formació vocal professional per oferir un repertori musical amb les veus de joves cantants de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga. La intenció de La Jove Capella Reial de Catalunya és arribar a un públic ampli i divers amb repertoris atractius de música històrica i contemporània en tot tipus de sales de concert i espais històrics d'arreu del país i del món, i així ajudar els joves músics en la seva promoció professional i consolidar les seves carreres musicals.

 

    Aquesta formació fa de pedrera a la prestigiosa Capella Reial de Catalunya i aplega alguns dels joves cantants que han excel·lit en les Acadèmies de Formació professional, de Recerca i Interpretació musical Jordi Savall organitzades anualment a Barcelona. Les Acadèmies són unes jornades intensives d'un equip de professors adreçades a joves cantants professionals per aprofundir en les tècniques d'estudi, recerca i interpretació de música històrica sota el mestratge i direcció de Jordi Savall i del seu col·laborador Lluís Vilamajó. Basades en la transmissió de la pròpia experiència assolida per Jordi Savall i Montserrat Figueras durant més de 35 anys d’activitats pedagògiques; des dels cursos de Música Antiga a la Seu d’Urgell i a Sant Feliu de Guíxols (des del 1980) fins a les últimes Acadèmies de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga (des del 2010).

 

    Activitats pedagògiques, de recerca i d’interpretació, que es desenvolupen sobre un projecte musical concret, que s'emmarca i culmina dins una temporada estable de concerts a Catalunya i a l'estranger, complementats per una amplia difusió nacional i internacional a través de l’enregistrament dels concerts per la discogràfica ALIA VOX i per Catalunya Música. Amb la Jove Capella Reial de Catalunya, volem continuar proposant camins per l'expressió de la bellesa i l'emoció musicals a través d'interpretacions d'alta qualitat i amb rigor històric. Ara, amb un cor professional que aplega el bo i millor de les noves generacions de joves cantants de diferents nacionalitats.

LLUÍS VILAMAJÓ

Nascut a Barcelona, inicià els seus estudis musicals a l’Escolania de Montserrat, i després els continuà al Conservatori Municipal Superior de Música de Barcelona. Ha estudiat violí amb els Mestres Xavier Turull i Agustín León Ara, y cant amb Margarita Sabartés y Carmen Martínez.

Actualment és membre de La Capella Reial de Catalunya, Hespérion XXI (dir. Jordi Savall) i ha col·laborat amb formacions com Al Ayre Español, Venice Baroque Orchestra, Le Saqueboutiers de Toulouse, Ensemble La Fenice, Ensemble Barroque de Limoges, Il Fondamento amb els quals ha ofert concerts i ha efectuat enregistraments en diferents auditoris d’Europa, així com també als Estats Units, Mèxic, Argentina, Brasil, Austràlia, Israel, entre d’altres.

Ha estat director de la Capella de Música de Santa Maria del Mar de Barcelona, en la qual havia cantat sota la direcció del mestre Enric Gispert, i director del Cor Infantil i el Cor de Noies de l’Orfeó Català al Palau de la Música Catalana (Barcelona).

Ha estat el responsable de la direcció artística, amb Lambert Climent i Carlos Mena del Coro Barroco de Andalucia (Sevilla), y del Coro Vozes de “Al Ayre Español” (Zaragoza).

Actualment col·labora amb la Capella Reial de Catalunya i el seu director Jordi Savall en la preparació del Cor en porduccions com la Missa en si menor, Magnificat i Passió segons Sant Mateu de J. S. Bach, Vespres de C. Monteverdi, Die Israeliten in der Wüste de C. P. E. Bach; i organitzant l’Acadèmia de Formació Professional, de Recerca i d’Interpretació. A més, desde fa dos anys dirigeix la Jove Capella Reial de Catalunya creada juntamanent amb el mestre Jordi Savall.

Paral·lelament ha començat el projecte FONICS per a joves cantants, i ha estat director artístic del Coro de la Orquesta Ciudad de Granada i del Joven Coro de Andalucía.

Com a solista  ha interpretat obres com les Vespres de C. Monteverdi, el Magnificat de J. S. Bach, el Requiem de W. A. Mozart, la Missa de Glòria de G. Puccini, La Creació de J. Haydn, el Messies de G.F.Haendel, la Passió segons Sant Mateu i la Passió segons Sant Joan de J. S. Bach, Missa en si m de J. S. Bach i L’Enfant Prodigue de C. Debussy, entre d’altres.

Ha actuat sota la direcció de S. Brotons, P. Cao, J. Casas, J. J. Mena, M. Valdivieso, A. Ros Marbà, A. Parrott, X. Puig, L. Heltay, R. Alessandrini, E. Ericson, E. Martínez Izquierdo, J. Savall, S. Mas, A. Cremonesi, W. Kuijken, J. Mora, N. McGegan, P. Dombrecht, R. Goegel, C. Coin, C. Hogwood, A. Marcon, P. Pierlot.

 

Ha realitzat diversos enregistraments per Astrée-Audivis, Alia-Vox, Fonti musicali, Sony-classical, Deutsche Harmonia Mundi , Accord, Discant i Cantus.

PROGRAMA:

Cristóbal de Morales (ca.1500-1553)

Missa pro Defunctis

(Roma, 1544)

 

Motet

Circumdederunt me

 

Introitus

Requiem æternam

V/. Te decet hymnus, Deus, in Sion

Requiem æternam

 

Kyrie

Kyrie – Christe – Kyrie

 

Graduale

Requiem æternam

V/. In memoria æterna erit justus

Non timebit

Requiem æternam

 

Sequentia

Dies irae, dies illa

Pie Jesu Domine

 

Pere Alberch Vila (1517-1582)
Tiento XII (orgue sol)

 

Offertorium

Domine, Jesu Christe

V/. Hostias et preces tibi

Quam olim Abrahæ

 

Sanctus

Sanctus

Benedictus

 

Agnus Dei

 

Communio

Lux æterna luceat eis

V/. Requiem æternam

 

Motet

Circumdederunt me

Cristobal_de_Morales_by_James_Caldwall_crop.jpg

JOVE CAPELLA REIAL DE CATALUNYA

Daniel Folqué   contratenor

Ferran Mitjans   tenor

Martí Doñate   tenor

Francesc Ortega   baríton

Guglielmo Buonsanti   baix

 

Marc Díaz    orgue

 

Lluís Vilamajó   direcció

 

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Generalitat_de_Catalunya_-_Departament_de_Cultura.svg.png
bottom of page