top of page
foto juan miguel morales (6)_edited_edited.jpg
PROGRAMA MA NAISA DUO copy: Imagen

"NOSALTRES LES DONES"

Maria del Mar Bonet i Dani Espasa

PROGRAMA MA NAISA DUO copy: Texto
HOMENATGE ALS GRANS - PROGRAMA

Nosaltres les dones és el títol d’un poema de Edith Södergran, que Maria del Mar Bonet va musicar i enregistrar a finals dels setanta a l’àlbum Alenar (SonyMusic, 1977). La cantantautora presenta un espectacle al voltant de l’unievrs de la dona, acompanyada de Dani Espasa al piano i a l’acordió. Plegats interpreten algunes de les poetesses i autores que formen part de la discografía i el repertori de l’extens cançoner de la mallorquina. Cançons de totes les èpoques de la trajectòria revisitades en clau de present al costat d’algunes de molt recents. Maria del Mar Bonet i Dani Espasa col.laboren a l’escena des del juliol del 2000. El pianista és un dels musics més celebrats de l’escena catalana, i ha participat en gires de la cantant al Japo, als Estats Units, a Europa i al Nord d’Àfrica. A més de d’arranjar i dirigir-ne musicalment alguns dels espectacles, ha treballat frec a frec en obres discogràfiques de Bonet - Terra Secreta (Picap, 2007), i és un acompanyant habitual de la cantant als escenaris.

Maria del Mar Bonet

APUNTS BIOGRÀFICS RECENTS

Maria del Mar Bonet va celebrar els 50 ANYS D’ESCENARIS el desembre del 2016 i fins a les acaballes i fins acomençaments del 2020 arreu dels Països Catalans. A les Illes i a pobles i ciutats del País Valencià i Catalunya; també a l’Estat Espanyol, i a l’Òpera del Caire a Egipte, a Torí i a Roma, a Tunis , i al Coliseu Herodes Atticus del Partenó - a l’Acròpòlis d’Atenes - en un gran concert retransmès per la Televisió Nacional de Grècia el juliol de 2017.

A Barcelona oferí un memorable concert al Gran Teatre del Liceu a Barcelona, retransmès en directe per TV3 i acompanyada dels músics amb els que va enregistrar el seu disc a Cuba, amb el títol ULTRAMAR (Picap, 2017). Desprès ho féu a Madrid, a València, a Palma i finalment a L’Havana, al setembre del 2018.

A Cuba, també el 2018, guanya per segona vegada el prestigiós PREMIO INTERNACIONAL CUBADISCO pel disc ULTRAMAR, i és guardonada amb el PREMIO INTERNACIONAL MIGUEL MATAMOROS que otorga anualment l’UNEAC (Unió d’Escriptors i Artistes de Cuba) amb l’objectiu d’exaltar trajectòries artístiques excepcionals en el camp de la creació musical popular.

Ha editat recentment la seva primera biografía autoritzada escrita pel cèlebre periodista musical Jordi Bianciotto, INTENSAMENT (Ara Llibres, 2017), INTENSIDADES – en castellà - (Editorial Milenio, 2018).

El juliol de 2019 és líder d’audiència per davant dels programes estelars de les televisions estatals espanyoles, quan Televisió de Catalunya estrena la pel.lícula documental dirigida per Joan López- Lloret que amb el títol MARIA DEL MAR després fa el salt a les sales comercials.

El mateix s’exposa MARIA DEL MAR BONET ALS ULLS DE TONI CATANY al Palau Robert de Barcelona i a LlucMajor (Mallorca), una retrospectiva fotogràfica de la seva trajectòria des de l’obra del que fou el seu fotògraf de capçalera des dels inicis de la seva carrera.

DARRERS ENREGISTRAMENTS I CONCERTS

Al 2020 participa al concert de presetació del disc Mujeres de carne y verso del cantant Juan Valderrama, on hi canten a duet un poema de Joana Raspall, Podries.

El mateix any és guardonada amb el PREMI NACIONAL DE CULTURA que otorga el Consell Nacional de les Arts de la Generalitat de Catalunya.

És la primera a cantar a l’històric Jamboree i a l’emblemàtica Luz de Gas, quan els espais reobren tímidament les portes després del confinament de la primavera del 2020. La tardor del mateix any i malgrat les restriccions i mesures conseqüència de la pandèmia, enregistra en directe el seu darrer disc Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba (Blau-DiscMedi, 2020) en set recitals durant set nits i amb localitats exhaurides al Teatre El Micalet de València.

D’aleshores ençà realitza una llarga gira de presentació del darrer disc amb el valencià Borja Penalba, alhora que es troba inmersa en una temporada de Festivals que la duu a La Mar de Músicas de Cartagena, el juliol del 2021. El mateix any es presenta al Festival del Mil.leni de Barcelona a la Basílica de Santa Maria del Mar, i a inaugurar el 53è Voll Damm Festival de Jazz de Barcelona i el 16è Jazz Voyeur Festival de Mallorca.

bottom of page