top of page
Captura de Pantalla 2020-09-25 a les 0.3
PROGRAMA MA NAISA DUO copy: Imagen

NAISA DUO

MARIA CAMAHORT guitarra & NEUS PLANA flauta i percussió corporal

PROGRAMA MA NAISA DUO copy: Texto

Naisa Duo presenta una proposta musical eclèctica i captivant, un projecte en el qual la percussió corporal, la improvisació, la interpretació i la composició convergeixen en una mateixa escena. 


Neus Plana Turu (flauta i percussió corporal) i Maria Camahort (guitarra i arranjaments) són dues artistes polivalents que comparteixen una sòlida formació clàssica i l’afany mutu per apropar-se a altres mons més enllà de la partitura. Des del 2017 treballen en aquest projecte a duo investigant músiques per les quals se senten atretes, utilitzant el ritme com a fil conductor. 


Buscant la seva pròpia aproximació a les diferents cançons, danses i obres, el seu programa actual combina obres de compositors clàssics i contemporanis amb peces treballades i expressades des de l'oralitat, la corporalitat i la improvisació. Un trajecte musical influenciat per melodies/temes dels segles XVI-XVII (Folies, Chaconne), tradicions orals de diferents cultures (cançons sefardites, turques, catalanes) i música escrita. 


Des de la seva presentació a finals del 2017, Naisa Duo ha actuat en diferents sales i festivals, entre els quals: Casa Elizalde (Barcelona), el Conservatori de Tarragona, Joventuts musicals de Tarragona, Festival de Música als Jardins (Museu Pau Casals, el Vendrell), Garrigues Guitar Festival, Nota 79 (Barcelona), Festival de Calonge, Museu de Belles Arts (Castelló de La Plana), Recinte Modernista de San Pau (Barcelona), Conservatori de Tortosa, Música als Parcs, Auditori Caputxins (Joventuts Musicals de Figueres), etc. 


Al Novembre del 2018 van presentar el seu projecte a Londres, a la prestigiosa sala Milton Court i a Cervantes theatre, l’únic teatre de la capital britànica especialitzat en dramatúrgia espanyola i latinoamericana. 


Després d’una Residencia Artística a la Fundació La Plana en setembre 2019, els seus propers projectes inclouen concerts i tallers en territori català, així com diferents indrets de l’estat espanyol.

Duo 16.jpg
Captura de Pantalla 2020-09-25 a les 0.4
Captura de Pantalla 2020-09-25 a les 0.4
PROGRAMA MA NAISA DUO copy: Acerca de nosotros

PROGRAMA DE CONCERT

• Ajde Jano

Tradicional balcànic

• La P'tite Fée

Le Sextet à Claques 

• Lacrimosa

Zbigniew Preisner

•  Her Anxiety

Jamie McCredie (arr. M.Camahort)

• Embrace

M. Camahort

• Follies

Marin Marais

• Nature Boy 

Eden Ahbez

• Panaderas de Pan duro

El Naán

• Üskudara

Tradicional turca

PROGRAMA MA NAISA DUO copy: Lista

Neus Plana Turu

Flauta i percussió corporal

Nascuda a Tarragona, comença els estudis de flauta travessera a l’Escola Municipal de Música de Tarragona als 8 anys amb la professora Núria Ortoneda. Més endavant segueix els estudis de Grau professional a l’Escola i Conservatori de la Diputació de Tarragona amb el professor Robert Sirvent.
És intèrpret de la flauta travessera per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) obtenint el títol l’any 2016 sota la direcció del professor Albert Mora així com percussionista corporal formada a nivell nacional (mètode SSM) i internacional (IBMF Paris 2016, IBMmF Athens 2017, Body Rhythm Hamburg 2018 i 2019), destacant com a principals influències: Santi Serratosa, Keith Terry,
Anna Llombart, Jep Meléndez i Peter Stavrum Nielsen.
Interessada en conèixer i estudiar el món de la improvisació, ha cursat el postgrau de la formació del professorat de la metodologia IEM (Institut d’Educació Musical) al Conservatori Superior de Música del Liceu amb el professor Emilio Molina. Actualment, complementa la seva formació al Taller de Músics de Barcelona així com estudiant el curs d’aplicació de les tècniques 

rítmiques carnàtiques a la música occidental amb el professor Rafael Reina.
Llicenciada en Psicologia per la Universitat Rovira i Virgili (URV), creu en la música a nivell holístic on interpretació, pedagogia i teràpia formen un tot i és des d’aquesta perspectiva com l’estudia i es mou dins del món laboral.

Neus Plana.png

Maria Camahort

Guitarra i arranjaments

Va completar els seus estudis superiors en interpretació a l'Escola Superior de Música de Catalunya. Graduada amb les màximes qualificacions en els seus estudis de màster a la Guildhall School of Music and Drama (Londres), va ser guardonada amb la prestigiosa Guildhall Artist Fellowship 2010-12. Durant la seva formació, les seves principals influències van ser Feliu Gasull, Emilio Molina, David Dolan, Christian Burgess, Zoran Dukic, Àlex Garrobé, Robert Brightmore i John Parricelli.
Professionalment, Maria s’ha especialitzat en música de cambra i projectes interdisciplinaris, formant part de propostes artístiques molt variades. Entre d’altres, és creadora artística del projecte MCQ Iberian Colours, un quintet que presenta una creativa proposta de fusió entre els móns de la música clàssica i la popular, amb el qual ha presentat dos treballs discogràfics: Iberian Colours (Convivium Records, juny 2015) i “Nanas, Canciones y Danzas” (JSM Records, maig 2018). A banda d'aquest projecte, Maria ha estat involucrada en moltes altres col·laboracions, incloent teatre i dansa.
Aquest i molts altres projectes l'han portada a prestigioses sales i festivals nacionals i internacionals: Londres (Milton Court, Southbank Centre, Kings Place, Cervantes Theatre), París (Salle Cortot), Sant Petersburg (Glasunov Hall), Varsòvia (Lutoslawsky Hall, Teatr Imka), Cracòvia, Barcelona (Auditori, Auditori Caja Madrid), Madrid (Círculo de Bellas Artes, Residencia de Estudiantes), Edimburg (Fringe Festival), Brusel.les (Comissió Europea), Ciutat de Mèxic, Chicago, entre d'altres.

Captura de Pantalla 2020-09-25 a les 0.4
PROGRAMA MA NAISA DUO copy: Servicios
bottom of page