top of page
grup.jpg
PROGRAMA MA QUINTET MONTSANT: Imagen

QUINTET MONTSANT     ORIENT.cat

11 d'octubre de 2020 a les 20:30 h

PROGRAMA MA QUINTET MONTSANT: Texto

orient.cat


  • El Quintet Montsant és un projecte creat per destacats músics catalans que, més enllà de portar una àmplia i dilatada trajectòria orquestral, de música de cambra i en el camp de les noves músiques, senten la necessitat de fer música junts. 

  • La idea del grup és abordar el repertori contemporani creat o arranjat per a quartet de corda i percussió, oferint als espectadors una col·lecció de músiques tacades per la influència ètnica.
Units per la idea que la música no té etiquetes i que cal apropar el repertori actual a l’espectador, el quintet presenta un concert atípic i desenfadat que mescla tradició i contemporaneïtat en el més pur estil segle XXI. 


  • Aquest programa presenta un repertori format per obres de compositors contemporanis catalans i d’arreu del planeta on el fil conductor és l’orientalisme. Orient.cat mostra com els compositors es nodreixen d’elements com ara els ritmes d’amalgama, harmonia amb un fort regust modal i estructures pròpies del que s’ha conegut com a minimalisme. També hi podem escoltar taques de flamenc, jazz i del llenguatge rítmic indi Konakol. 

  • Tots aquests elements, interpretats per el quartet de corda i la percussió, fan que el concert esdevingui una proposta amena, excitant i diferent per al públic ja habituat a la música de cambra. 

perfil fb-4.jpg
foto01.jpg
foto04.jpg
foto06.jpg
foto09.jpg
foto12.jpg
foto15.jpg
IMG-8265_1.JPG
PROGRAMA MA QUINTET MONTSANT: Acerca de nosotros

PROGRAMA DE CONCERT

Viaggio a Italia
               Giovanni Sollima
Orient Express*
               Conrad Setó
5 Miniatures
               Sulchan zinzadse
Illa de l’aire*
               Jaime Basulto
Strange Humors
               John Mackey
Si muove
               Miquel Àngel Cordero
Isma’a
               L. Darling
Puente trans-arábigo
               Ricardo Lorenz

*encàrrecs del Quintet Montsant

PROGRAMA MA QUINTET MONTSANT: Lista

Marta Cardona

violí

S’inicia a la música de la
mà del seu pare i es forma violinísticament amb Xavier Turull, Evgeny Grach i Isabel Vilà obtenint el premi d’honor del Conservatori Superior de Música del Liceu. En l’àmbit de música moderna, ha actuat amb Marcelo Mercadante, Buika i Sílvia Pérez Cruz, amb la qual acaba de col·laborar en el seu últim disc. Actualment és membre de la Nederlands Kammerorkest.

bio_marta_m.jpg

Albert Carbonell

violí

Neix a Reus i cursa els estudis superiors de Música al Conservatori Superior de Música de Salamanca. El seu interès per diferents estils musicals l’ha dut a col·laborar en formacions tan diverses com Els Pets (pop), Txala (folk), Garbuix l’Orquestrina (balkan-klezmer), Ensemble Antiqva (música barroca). Actualment és mestre de violí a l’EMMde Cambrils, membre de l’Orquestra Simfònica Camerata XXI i violinista del grup La Colònia.

bio_albert_m.jpg

Oriol Aymat

violoncel

És un violoncel·lista, creador, intèrpret i improvisador de Móra d’Ebre format a la Yehudi Menuhin School de Londres i a la Universitat Folkwang d’Essen, Alemanya. Membre d’agrupacions musicals tan diverses com G. A. P., Lleidart, Vespres d’Arnadí, Camerata 432 o Blaumut i treballa per les produccions escèniques de Lluís Pasqual, Marc Rosich, Xavier Albertí, Pep Bou..

bio_oriol_m.jpg

Miquel Córdoba

viola

Realitza els estudis de violí, viola i música de cambra amb Ma Àngels Casas i posteriorment amb Gonçal Comellas. Més tard amplia la seva formació amb membres del Quartet Vermeer, del Quartet Casals i amb Yuval Gotlibovich. Actualment és membre de de l’Orquestra de Cadaqués, de la Camerata 432, de l’Orquestra Càmera Musicae i del Kamart Ensemble. A més, forma part de l’Alart Quartet. Compagina la seva activitat concertística amb la docent al Conservatori Municipal d’Igualada.

bio_miquel_m.jpg

Pere Olivé

percussió

Es llicencia en percussió histórica i música tradicional catalana a l’ESMuC. Pel que fa a l’activitat professional, combina la docència d’instruments de percussió amb la vida d’intèrpret, formant part dels grups Ensemble Trença, La Grande Chapelle, Alegransa, l’Orquestra Vespres d’Arnadí, So Nat Grallers de Tarragona i Cobla Catalana dels Sons Essencials.

bio_pere_m_edited.jpg
PROGRAMA MA QUINTET MONTSANT: Servicios
bottom of page